Dziś moi drodzy coś na szybko z racji braku czasu szybciutki obiad 20 minutowy.Danie idealne gdy jesteśmy zabiegani oraz na zimne dni takie jak dzisiaj.

Kokardki ze szpinakiem

Składniki:

 1 paczka szpinaku(ja użyłam mrożonego)
 1 jogurt naturalny lub śmietana
 3-4 ząbki czosnku
  sól
  pieprz
 1 serek topiony (ja dodałam śmietankowy)
 makaron kokardki

Przygotowanie:

Szpinak duszę na patelni z czosnkiem,kiedy się rozmrozi dodaję jogurt oraz przyprawiam do smaku.Duszę ok.15 minut w tym czasie gotuję makaron.kiedy szpinak jest miękki dodaje serek topiony aby się rozpuścił.Na koniec dodaję makaron i wszystko mieszam.



Smacznego !!!

Kochani zapraszam do dzielenia się swoimi pomysłami na obiad.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz