Składniki:
1,5 kg marchewki
1 seler
2 pietruszki
cebula
przecier pomidorowy
ryba(wedle uznania)
Przygotowanie:
Sos można przygotować dzień wcześniej i podawać na zimno lub na ciepło.Warzywa obieram i trę na tarce.Ok 0,5 szkl.oleju rozgrzewam na patelni dodaję cebulkę pokrojoną w kostkę chwilkę dusze dodaję warzywa,kilka kulek ziela angielskiego,liście laurowe,trochę czosnku,sól,pieprz.Duszę do miękkości i dodaję 2-3 łyżeczki przecieru.Duszę jeszcze kilka minut aby przecier połączył się z warzywami i ewentualnie jeszcze doprawiam.
Rybę przyprawiam,daję kilka kropel cytryny ,obtaczam tylko w mące i na patelnie.
Układam rybę na spód na wierzch sos warzywny.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz