Składniki:
5 ćwiartek drobiowych
4 duże marchewki
0,5 kg pieczarek
Przygotowanie:
W dużej misce mieszam przyprawy(sól,pieprz,majeranek,czosnek suszony,cebula suszona,curry,przyprawa do kurczaka,tymianek)do tego daję umyte,osuszone,przekrojone na pół ćwiartki i mieszam z przyprawami.Odstawiam na godzinę.W tym czasie obieram marchewki kroję w talarki przyprawiam sól,pieprz,trochę magi i curry.Ćwiartki układam w naczyniu i wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.Piekę przez ok.0,5 godziny co jakiś czas obracając.Po 0,5 godzinie dodaję marchewkę.Na koniec po upływie ok 1 godz.dodaję pokrojone w plastry pieczarki i piekę jeszcze ok 15-20 minut.Dziś do kurczaka nasza ulubiona kasza bulgur i pęczak.Kasze gotuję,kiedy jest gotowa daję na patelnie do tego troszkę masełka,przyprawiam i dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego.Wszystko mieszam i gotowe.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz